Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amikor nem csak lyme-kór okozza a problémákat - avagy a társfertőzések

2015.03.10

Amikor nem csak lyme-kór okozza a problémákat - avagy a társfertőzések

10991079_4995221575592_6734332296624634593_n.jpg
 
Babézia:

Diagnosztika: vérből, babézia alfajokat vizsgálva, DNA és RNA teszteléssel amennyiben az ellenanyag teszt negatív.

 

Tipikus kezelés: antibiotikum, maláriaellenes gyógyszerek és gyógynövények váltogatásával - Clindamycin kombinálva Mepronnal, Azithoromycin vagy sulfamethoxazole/trimethoprim (Septra), és gyógynövényekkel mint artemisia és cryptolepis.

 

Segíthet még: kurkumin vagyis kurkuma, mely csökkenti a gyulladást babézia és lyme esetén.

 

 

Ehrlichiosis/Anaplasmosis:

Bakteriális fertőzés mely magas lázat, komoly fejfájást, izomfájdalmat és fáradtságot okoz. A lyme betegeknél leggyakrabban előforduló társfertőzés.

 

Diagnózis: antitest teszt, de az alacsony fehérvérsejtszám alacsony vérlemezke számmal és emelkedett májenzimekkel is jelzi a fertőzést.

 

Kezelés: Doxycycline vagy más tetraciklinek.

 

 

Bartonella:

Úgy is ismert mint macskakarmolási láz, régen úgy tudták, hogy csak a macska fertőzheti meg vele az embert. Mostanra már közismert, hogy kullancsok, bolha és különféle legyek is terjesztik.

Kiütést vagy papulát okoz, nyirokcsomó megnagyobbodással, de a lyme-kóros betegeknek általában súlyosabb tüneteik is vannak. Pl. nincs kiütésük, de idegi fájdalom, égő érzés, érzéketlenség, szúró, bizsergő érzés, komoly memóriaproblémák és koncentrációs problémák jellemzőek.

 

Diagnózis: ellenanyag teszt DNA és RNA teszttel együtt.

 

Kezelés: Doxycyline, rifampinnal vagy más gyógyszerekkel kombinálva, pl. quionolone antibiotikumokkal, mint Ciprofloxacine.

 

Dr. Richard I. Horowitz

 

Source: Richard I. Horowitz, MD, an internist and integrative-medicine practitioner who is the medical director of the Hudson Valley Healing Arts Center in Hyde Park, New York. Dr. Horowitz is also a past president of the International Lyme and Associated Diseases Educational Foundation and the author of Why Can't I Get Better: Solving the Mystery of Lyme & Chronic Disease (St. Martin's). CanGetBetter.­com

 

http://www.bottomlinepublications.com/content/article/health-a-healing/when-it-s-not-just-lyme