Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dr. Ernie Murakami

2015.04.08

Gondolatok az IV terápiáról

Esettanulmányt tettem közzé három késői stádiumú lyme betegről a Think Tank Konferencián (2013. ápr.13), ahol három esetet tettem közzé három infektológus specialistának. Mind a három beteg egy hónapos ceftriaxone kezelést kapott, ami nem hozott javulást náluk, vagyis a terápia kudarcot vallott. Viszont az ezt követő 3 hónapos IV kezelés mind a hármójukat meggyógyította.

Dr. Ernie Murakami M.D. Clinical Associate Professor Emeritus, UBC.
B. A. Bacteriology and Immunology UBC,

 

Sok ember csodálkozik, hogy miért szükséges a három hónapos kezelés lyme-kór esetében. Mindenkinek meg kell értenie, hogy a spirochéta elhal és különféle túlélő formákat hoz létre ciszták, tojások, L formák és szemcsék formájában. Ezeknek a formáknak a kifejlődési ideje három hónapig is eltarthat és ezért a kezelést szükségszerüen folytatni kell addig, amíg az összes ciszta kifejlődik. Sokan úgy gondolhatják, hogy az egy hónapos kezelés elég lehet, de ezeknek az egyéneknek frissíteniük kell a szaktudásukat és így megérthetik a lyme-kór baktériumának túlélő formáit. Sok tanulmány található ennek a baktériumnak a cisztás formájáról.

Dr. Ernie Murakami, M.D. clinical associate professor emeritus University of British Columbia

 

Kanadában a betegek nem találnak olyan orvost, aki kezelné őket, ezért az Államokba és Európába menek vagy később Britt Columbiába jönnek aki felírhatja nekik a tablettás és intravénás antibiotikumot. Továbbra is optimista maradok, és remélem, hogy az orvosi világ felismeri majd rájön, hogy milyen komoly járvánnyal néz szembe Kanada és a világ. Az USA-ban az államok 50%-ában törvény védi az LLMD-ket (lyme-ot kezelő szakorvosok) a különféle eljárások és az orvosi engedély elvesztése ellen, így szabadon gyakorolhatják a lyme-kór gyógyítását.

Dr. Ernie Murakami M.D. Clinical Associate Professor Emeritus, UBC.
B.A. Bacteriology and Immunology, UBC.