Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könyvek a lyme-kórról

Újabb könyv jelenik meg a lyme-kórról, magyar nyelven:

"Sajnos, egyre több lesz a kullancs csípett beteg hazánkban.Tudniuk kell az embereknek, hogyan lehet meggyógyulni ebből a szörnyű kórból. Először a gyermekemet csípte meg egy fertőzött kullancs, majd én is áldozatul estem. Hogyan küzdöttünk meg a Lyme kórral, erről szól a könyv. Sok megaláztatás ért minket. Reménytelen kísérlet és küzdelem volt ez a harc sokáig a gyógyulásunkért.

A valós történetünk a Lyme kóros betegek könyörtelen harcát mutatja be, ami sajnos úgy tűnik, hogy napjainkban sem változott. A családon belüli közömbösség és kirekesztettség, a munka nagy betegen és a Lyme betegek magára maradása volt a mi sorsunk. Teljesen felforgatta az életünket egy apró kis állatka támadása, ami miatt nehéz helyzeteket éltünk át a gyermekemmel.Ezen a göröngyös úton, csodás orvosokkal is találkoztunk, akik megmentették az életünket. Egy bőröndnyi anyag halmozódott fel a sok-sok év alatt. Szeretném, ha mások nem járnának úgy, mint mi, ezért határoztam el, hogy könyvet írok a kálváriánkról."

Részletek: http://karosz.hu/?modul=oldal&tartalom=1203450

 

gyogyulasom-zsakutcai--10953519-90.jpg

 

 

e10348.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iván Tamás: A lyme-kór alternatív gyógymódjai

Iván Tamás: Karikázza be ahol fáj

Makra Ágnes: Kullancscsípéstől a maláriáig

Makra Ágnes: Maláriától a gyógyulásig

Tőkés Ildikó: Gyógyulásom zsákutcái

 

 

e12493.jpg0589000274791p.jpg

Makra Ágnest már lassan 30 éve csípte meg egy kullancs, azóta küzd azzal szörnyű betegséggel, amit Lyme- kórnak hívnak. Nagyon sok szenvedésben volt már része ez alatt a három évtized alatt, mind fizikailag, mind lelkileg, azonban Ágnes nem tört meg, és nem engedte, hogy a kór maga alá gyűrje. Küzdött és remélt, mert csak így lehetett túlélni, és csak így lehet most is. Hogy egy nap arra ébred majd, hogy nincs fájdalom.

Akkoriban, amikor kálváriája 1985-ben egy ici.pici kullancs miatt megkezdődött, Magyarországon még nemigen tudták beazonosítani a Lyme-kórt. Hosszas egyéb vizsgálatok után végül rásütötték, hogy pszichózis, hiába próbálta bizonygatni az orvosoknak és a nővéreknek az ellenkezőjét, hogy ő márpedig érzi, hogy valami nincs rendben a testében, nem hittek neki. Emiatt még erősebbnek kellett lennie, hiszen tudta, ha hisztizni kezd, már tényleg nem moshatja le magáról a pszichés megbélyegzést.

A betegség fél éve lappangás után megtámadta az idegrendszerét, ízületeit; Ágnes tolószékbe kényszerült. Végül egy Amerikában élő magyar orvos igazolta betegségét, akkor már nagyon le volt gyengülve. Végső kétségbeesésében Mexikóba utazott, - amire a pénzt szimpatizánsai gyűjtögették számára össze, hogy ki tudjon utazni - egy kezelésre, aminek a lényege az volt, hogy maláriás vérrel fertőzik őt meg, és a magas láz majd elpusztítja a kórokozókat a szervezetében. A láztól teljes önkívületben fetrengve, hányingertől és lázálmoktól gyötörve töltötte napjait az ottani kórházban, az orvosai a karjukban vitték ki zuhanyozni is. A kezelés, bár jól sikerült, de sajnos nem sikerült az összes kórokozót megölni a szervezetében, csak csökkenteni a számukat, többszöri kiutazás és kezelés után is.

Ma már jobban ismerik ezt a borzalmas betegséget az orvosok, de nagyon fontos, hogy az emberek észrevegyék a legapróbb jeleket is, és figyeljenek rá. Makra Ágnes ezért is írta meg könyvben az ő történetét, hogy felhívja mindenki figyelmét rá, hogy egy apró kullancscsípésből milyen életre szóló betegség alakulhat ki.


Ágnesnek ma már férje és kisgyereke van, akik mindenben támogatják és segítik, így legalább már nem egyedül kell felvennie a harcot a betegséggel.
Fantasztikus a bátorsága és kitartása, kívánok neki gyógyulást és boldogságot!
Cím: Kullancscsípéstől a maláriáig

Kiadó: Maszk Egyesület

Oldalszám: 217

*

Tőkés Ildikó: Gyógyulásom zsákutcái

- A kullancs okozta lyme-kór és a candidiasis, a két kaméleon

Részlet a könyvből:

"Szinte csodaszerként gondoltam a vénáimba csordogáló gyógyszerre, hiszen olyan nehezen jutottam hozzá. S ha eddig még nem tudtam volna, akkor ott módomban volt értesülni a gyógyszer értékéről, mert többször elhangzott a személyzet részéről, hogy "arany folyik a vénáimba". Ez fokozta a kiszolgáltatottság amúgy is nyomasztó érzését. Szörnyü volt kiváltságnak érezni azt, ami természetes joga lenne minden társadalombiztosítást fizető beteg embernek: megkapni egy gyógyszert, ami gyógyulást hozhat. Lám, mennyire viszonylagos minden megítélés! Ami a külső szemlélőnek "luxus", az a beteg embernek csak a gyógyulás reménye. Ezek az apró, de fájdalmas  momentumok egyre jobban megértették velem, miként lehetséges, hogy sok Lyme-beteg korrekt kezelés nélkül marad."

 

" Tekintettel a tünetek sokféleségére és bizarr voltára, valamint a diagnosztikai tapasztalatok hiányára és bizonytalanságára, tovább a betegség "rejtőzködő voltára", kézenfekvő megoldásnak tünik a Lyme-betegeket egyszerüen neurotikusnak titulálni. Tapasztalatom szerint a megfelelő diagnózis híján ez közkedvelt módszer. Így viszont nem csak a fájdalmak sújtják a beteget, hanem az a lelki tehet is, hogy gyötrelmeivel és kétségeivel teljesen magára marad. Előbb-utóbb szükebb környezete is értetlenül figyeli, hogy mi a baja, ha egyszer "nincs baja". Paradox módon azok járnak "jól", akik lebénulnak, mert ez esetben hamarabb születik diagnózis."

 

Dr. Vértesi Csaba könyve a rádiófrekvenciás kezelésről, a könyv a lyme-kór és autoimmun betegségek kapcsolatával is foglalkozik (angol nyelvü a könyv):

https://www.antikvarium.hu/…/dr-vertesi-csaba-infectious-di…

infectious-disease-treatment-with-radio-frequency-resonance--6574531-90.jpg

 

Angol nyelven:

"Ez könyv egy súlyos figyelmeztetés mindenki számára. A Lyme-kór emberek százait, ezreit  és mindannyiunkat veszélyeztet. Nagyon sok beteg krónikus lyme-kórban szenved és továbbra is félrediagnosztizálják és félrekezelik őket. Sajnos e betegség esetében a helyes diagnózis csak sok-sok hónap és gyakran több év szenvedés  után születik meg. Addigra azonban már kialakul egy komoly és súlyos betegség, maradandó károsodásokkal.  A betegség széles körben elterjedt már és a tényleges  esetek száma jóval magasabb, mint az egészségügyi hatóságok által jelentett megbetegedések."

K. Starzhynskaya

A számok egyenesen ijesztőek a CDC (amerikai egészségügyi szervezet) szerint, több mint 200.000 ember fertőződhet évente a lyme-kórral. Jelenleg annak ellenére hogy ez a szám magasabb, mint az új AIDS betegek, a West Nile vírus betegek és az influenzás megbetegedések száma együttvéve, ezt az ijesztő betegséget mégis figyelmen kívül hagyja a tömegmédia.

Ha a következő betegségek valamelyikében szenvedsz, akkor mindenképpen vizsgáltasd ki magadat a lyme-kór irányába, mert lehet hogy ez az igazi probléma:

Krónikus fáradtség szindróma, fibromyalgia, arthritis, reuma, migrén, memória romlás, irritábilis bél szindróma, szklerózis multiplex, Parkinson-kór, epilepszia, Tourette szindróma, autizmus, vagy ALS.

Bővebben a könyvről és megrendelhető:

http://katrinasrecoveryfromlyme.com/

 

Amerikai és kanadai betegtörténetek:

Confronting Lyme Disease: What Patient Stories Teach Us (IPPY Award Winner - Health/Medicine/Nutrition)

Az előszót egy New Jerseyben praktizáló lyme orvos írta, és betegek mesélik el történetüket a beteg szemszögéből.

Dr. Rawls könyve:

Az élet azok számára, akik lyme-kórban, fibromyalgiában vagy krónikus fáradtságban szenvednek, igencsak frusztráló tud lenni. Orvoshoz járkálás, ami sosem eredményez konkrét diagnózist, gyógyszeres terápia, ami legyengít és fáradttá tesz, és orvosi számlák, amiket úgy tünik, hogy sosem fogsz tudni kifizetni.

Egy orvos könyve, aki maga is megküzdött a krónikus fáradtsággal, fibromyalgiával és lyme-kórral. Főként alternatív megközelítésü gyógymódját írja le könyvében. Dr. Rawl egy olyan orvos, aki érti és tudja, hogy hogyan lehetséges felülkerekedni ezeken a komplex betegségeken. Miután kidolgozott egy természetes módszert arra, hogy hogyan állítsa helyre saját egészségét, annak szenteli életét, hogy másokon segítsen.

Ha már elég hosszú ideje szenvedsz és hajlandó vagy a természetes gyógyulás útjára lépni, akkor most vége a keresésnek.Kövesd egy olyan orvos iránymutatásait aki már volt a te helyedben.

"A krónikus fáradtság szindróma és fibromyalgia olyan diagnózisok, amiket kizárólagosan a tünetek határoznak meg, ennél fogva a konvencionális terápia kizárólag a tüneteket kezeli. Vagyis a rengeteg tünetre rengeteg gyógyszert adnak, mert a betegség sok tünettel jár. Ezeknek a gyógyszereknek számos mellékhatása van. Egy idő után már igencsak nagy kihívás megkülönböztetni a betegség okozta tüneteket a gyógyszer mellékhatásai által okozott tünetektől. Bár a tünetek gyógyszeres kezelése eredményes lehet, de ha a gyógyszeres terápia az egyetlen terápia a beteg ritkán lesz jól, és általában még betegebb lesz. Előbb utóbb a krónikus fáradtság szindróma és fibromyalgia már egy komolyabb diagnózisba megy át, és akkor jön az SM, arthritis és egyéb autoimmun betegségek... és a gyógyszeres terápia ekkor válik csak igazán toxikussá."

Itt lehet beleolvasni:

http://www.amazon.com/reader/1457530694?_encoding=UTF8&page=33#reader_1457530694

„Egy orvos könyve, aki maga is megküzdött a krónikus fáradtsággal, fibromialgiával és lyme-kórral. Főként alternatív megközelítésü gyógymódját írja le könyvében.

For patients suffering from chronic fatigue, fibromyalgia, or Lyme disease, life can be extremely frustrating. Doctor visits that never yield a clear diagnosis, drug therapy that leaves you feeling weak and exhausted and medical bills that you can never seem to pay off. 

Having struggled with fibromyalgia and Lyme disease himself, Dr. Rawls is a physician who understands how to overcome these complex disorders. After defining a path using natural healing to restore his own health, he has dedicated his life to helping others do the same. 

If you have suffered long enough and are ready to embark on the path of natural healing, the search is over. Follow the lead and guidance of a physician who has been there!”

 

 

Dr. Neil Spector könyve, akinél a lyme-kór miatt végül szívátültetést kellett végezni:

heartbeat-cover.jpg

Gone in a Heartbeat: A Physician's Search for True Healing, by Neil Spector, MD.

Dr. Neil Spector: Egy orvos útja az igazi gyógyulás felé

"A szívproblémák mellé még egyéb bizarr tünetek is hol felbukkantak, hol elmúltak. Pl. agyi köd, jelentős súlyvesztés és fogyás, fáradtság, hányinger, fibromyalgia szerü fájdalom. Álmatlanság. De a válasz mindig ugyanaz volt az orvosaitól: Ne aggódj. Ez csak stressz.

Miután számos kutatást végzett önszorgalomból a témában, Spectorban felvetődik a lyme-kór gondolata. Az orvosai válasza: nem. Floridában nincs lyme-kór - mondják. Spector ennek ellenére ragaszkodik a lyme teszt elvégzéséhez. Az eredmény negatív. Majd kér egy második tesztet is. Ismét negatív.

Jó néhány héttel azután, hogy pacemakert kap, Spectornak arthritise lesz mindkét csuklójában. Doxycycline-t kezd szedni a tüneteihez nem kapcsolódó problémájára. Legnagyobb meglepetésére a csuklófájdalom elmúlik.

Így ismét gondolkodóba esik. Mi okozhat keringési és szívproblémákat, arthritist, izomfájdalmat és fogyást - és a Doxycycline segít rajta? Ismét a lyme-kórnál lukad ki.

"Elkövettem azt a hibát, hogy számos orvost és szakértőt megkerestem a lyme-kórral kapcsolatosan, akik telefonon keresztül csupán a teszteredményem alapján diagnosztizáltak. Mindannyiuk diagnózisa az volt, hogy nincs lyme-kórom." - mondja Spector.

A tünetei továbbra is fennállnak. Elhagyja az államot és elmegy egy orvoshoz, aki alaposabban kivizsgálja lyme-kór irányába. Ez az orvos felállítja a lyme-kór diagnózisát, és 90 nap intravénás antibiotikumot ír fel. A kezelés végére szinte majdnem minden tünete elmúlik, kivéve az abnormális szívritmusát, melyet szívblokknak neveznek.

Végül miután semmilyen kezelés nem segít a szívproblémáin, szívátültetésre szorul."

 

Erica Kosal PhD: Miracles for Daddy

miracles-for-daddy.jpgJimet két évig ALS-sel diagnosztizálták félre, miután kiderült betegsége mögött valójában a krónikus lyme-kór húzódik meg. Képtelen volt már járni és önállóan lélegezni és azóta is harcol a betegség ellen. Felesége Erica, aki biológus, Miracles for Daddy címmel könyvet írt csatájukról és a bejárt útról az egészségügy útvesztőiben és a biztosítótársaságokkal valamint orvosokkal vívott harcukról.
Erica interjút is adott a Fox News-nak, ahol elmondja, hogy bár a hivatalos álláspont szerint nem létezik krónikus lyme, de valójában már a 80-as években számos olyan tanulmány látott napvilágot, melyek szerint 3-6 hónapos antibiotikus kezelés után is kimutatható volt a baktérium több esetben is.

Könyve többek között az Amazonon is kapható: http://www.amazon.com/Miracles-Daddy-Familys-I…/…/0985680903

Interjú Ericával:

http://video.foxnews.com/v/25844…/living-with-lyme-disease/…

 

Bryan Rosner könyve angolul:

freedom-lyme-fore.jpg

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GHF2YRIS8A4

Dr. Horowitz legutóbbi könyve angol nyelven:

1003568_524833007611945_1380194838_n.jpg

 

Dr. Dietrich Klinghardt könyvei letölthetőek PDF formátumban:

Lyme disease: A Look Beyond Antibiotics
Dietrich K.Klinghardt, MD, PhD
1/7/05 and 1/7/06

Letölthető:
PDF: http://www.klinghardtacademy.com/images ... _Jan06.pdf
Powerpoint: http://www.klinghardtacademy.com/images ... d2_abx.pdfA Deep Look Beyond Lyme
2011 Klinghardt Academy Event
With highlights by Scott Forsgren

PDF: http://www.klinghardtacademy.com/images ... _notes.pdf
 

 

Cikkek

Egyéb könyvek és filmek

2015.03.27

Könyvek, filmek a lyme-kórról és társbetegségeiről valamint a magyar egészségügyről