Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy magyar lyme beteg blogja és története

2015.03.17

http://lyme.blog.hu/2010/06/01/lyme

2007 őszén többször rosszul lettem szédülés fogott el hányinger kíséretében, gyengeség volt rajtam és aludtam volna állandóan. Fáradt voltam és elkezdett fájni az epém, vagyis azon a környéken a bordák alatt.  Jött a karácsony finomabbnál finomabb kaják sütik, de nekem akkor már annyira fájt az epetájékom, hogy, a karácsonyi ünnepeket ágyban alva töltöttem, mert akkor elviselhető volt a fájás. Mivel nem tudtam enni, vagyis nem volt étvágyam fogytam 7kg. Alig vártam vége legyen az ünnepnek irány a háziorvos. Közben a hátamra meg jött egy piros folt a derekam körül. Először beutaltak a bőrgyógyászatra ahol megállapították, hogy, felcsípte valami a derekam kenőccsel kenjem, majd elmúlik. Vissza háziorvoshoz mondom, még a hasam mindig fáj, és hiába kenem nagyobb a folt. Irány Csorna gyomortükrözés, mert, hogy van valamilyen gyomorrák, ami bőrirritációt is kiválthat, ki kell vizsgálni. Persze a lelet negatív, ja, közben gyomor ultrahang 2x, mert az egyik nem világított át. Persze negatív, illetve refluxot állapítottak meg. Berágtam irány maszekrendelés.

Kardirex bőrgyógyászat megcsípett a pók diagnózis jött ki. Napi 2 Doxycyclin. Vissza háziorvoshoz, de ekkor már a folt 1méteres volt a hátamon és előrejött a combomra. Háziorvos ez nem pók kullancs, Lyme kórom lesz. Irány a fertőző osztály doki mikor meglátta a foltot összetrombitálta az osztály, még fényképet is készítettek. Vérvétel 10 nap izgulás, állapot semmi javulás.

Eredmény pozitív, lymo-s lettem. Doxycyclint kaptam, amire hét nap után allergiás lettem, vagyis viszketett a fejem meg pöttyös lettem, utána Summamed ugyanaz allergia, és mivel más nem volt 5napig be kellett mennem a kórházba és ott fenékbe kaptam Rocephint, majd két órát várakoznom kellett kint a folyosón. Aki elment előttem az mindenki megkérdezte, hogy, hogy vagyok, ha valamit érzek, azonnal szóljak. Állítólag ebbe meg bele lehetett volna halni, ha fellép allergiás sokk. Na, ez nem volt. De, a tüneteim sem múltak el kivéve a foltot a hátamról.

Önként befeküdtem a bőrgyógyászatra gyógyszer allergia vizsgálatra, de nem mutattak ki allergiát semmire sem.

Mivel a tünetek nem múltak.

És a Győri fertőző osztály főorvosa nem akart velem foglakozni, mert, hogy szerinte a tüneteim nem a lyme-tól vannak. Olvastam a Soproni fertőző osztály főorvosának cikkét a Kisalföldben. Uccu, neki telefon hogy, nem nézne meg. Irány Sopron vérvétel újra 10 nap várakozás, megint pozitív eredmény. A doktor úr kikísérletezett egy gyógymódot Rocephin infúzióban 21 napig minden nap 2gr Rocephint kell adni intravénásan SAlsol a 100ml kisinflúzióban. Csak hogy, ezt itt Győrben kellene megoldanom. De, előtte kellene egy allergia tesztet csináltatnom, úgy hogy beajánlott Veszprémbe a bőrgyógyászatra. Irány Veszprém 3 nap, minden negatív mehet a kúra. Vagyis mehetne ha, találtam volna valakit, aki beadja. Én megvettem volna a Rocephint „amúgy nem olcsó” és le kellett volna minden reggel csöpögtetni. Háziorvos nem vállalta, sőt össze is vesztünk, átmentem egy másikhoz, majd ő beadja, de mikor meglátta a papírt ő sem vállalta. Mentőállomáson ismerős gyere, beadjuk, viszem a papírt ő sem. Győri fertőző osztály főorvos mit képzelek én majd az osztály Rocephin adagját rám fordítja. Mondom, megveszem, én csak adja be, menjek oda ahol ezt tanácsolták.

Irány Sopron, hát, ha leköltözök albérletbe, mert ő sem tud befektetni akkor ő, lefolyatja.

Ezt nem tudtam vállalni, úgy hogy lett egy kéthetes Sumamed kúra majd vérvétel. De, semmi nem változott.

Közben mivel nem múltak a tünetek az új háziorvos beutalt bőrgyógyászatra, ideggyógyászatra, additológia vizsgálatra, füllorgégészetre épp hogy a nőgyógyászaton nem voltam.

Minden negatív.

Itt azért megjegyzem, hogy, gazdag ország vagyunk, ennyi mindent kifizet, a tb mire valakiről kiderül mi baja, ja és ha tudják, akkor sincs, aki kezelje vagy értsen ehhez a betegséghez.

Közben kutakodás az interneten Lyme ambulancia Budapesten a Szent László Kórházban.

Időpontkérés bizakodva irány Pest. Vérvétel 10 nap várakozás, pozitív eredmény nem kell ezzel foglalkozni mondta a dr.nő. Próbáljak meg vele élni. Mondom, a tüneteket az nem attól van.

Elmúlt két év vissza Győri fertőző osztály vérvizsgálat, vérvétel 10nap várakozás érdeklődöm, telefonon nővérke azonnal menjek be. Bemegyek hallom nővér mondja a főorvosnak itt a Péter megjött az eredmény de, magasabb, mint volt neki 2 éve. Doki nem baj nem kezeljük, Nővér, de hát magasabb, doki akkor se kezeljük.

És akkor kijön, hogy hát nem jól csinálták meg a vérvizsgálatot, mert ha itt magas lenne az érték, amit nem csináltak meg akkor azonnal kezelni kéne.

Mondom, a dokinak tudja, mit felmegyek én pestre magán dokihoz, mert nekem ez itt sántít.

Sorolom, a tüneteimet mondom, maga meg azt mondja minden okés. Hát tudja, Péter akkor jöjjön vissza félév múlva és újra megnézzük a vérét. Megyek pestre. Az pénzbe kerül volt a doki véleménye.

Ismét kutakodás az interneten találtam a Dr.Lakos Andrásról jót, rosszat stb. Meg az Istenhegyi magánklinikán rendelő Dr.Esztó Klára doktornőről. Kértem időpontot az Istenhegyi klinikára.

A Dr.nő töviről hegyire kikérdezett, mindenről tünetek mikortól hogyan stb.

40 napos Doxycyclin kúrát írt fel, amihez minden 3 héten délben 3db Tinidazol-Pol nevű antibiotikumot kell szedni. Első kúra vége a szedés alatt voltak nagyon rossz napok,2-3 naponta fejfájás stb. Utána viszont 6 hét az jó volt. Ismét visszajöttek a tünetek nem mind, de jórészük és sajna ez a fejemen lévő nyomás is.

Most voltam kontrolon ismét ugyanaz a kúra 40 nap, és 6 hét kivárás kontroll.

Úgy gondoltam most minden nap írom, hogy vagyok.

Jobbulást mindenkinek, isten áldjon meg bennünket, betegeket!