Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Avril Lavigne

2015.04.01

Avril Lavigne megosztja a lyme-kórral kapcsolatos tapasztalatait:
Azt mondja a 30 éves énekesnő, hogy amíg megfelelő diagnózist kapott, az élete legnehezebb szakasza volt. "Tulajdonképpen ágyban fekvővé váltam tavaly októberben." Hozzáteszi, hogy számos specialistánál volt, akik képtelenek voltak megérteni a problémája gyökerét: Vagy krónikus fáradtság diagnózist kapott, vagy a kérdést "Miért nem kelsz ki inkább az ágyból, és zongorázol inkább? Talán Depressziós vagy?

A videó linkje:
https://gma.yahoo.com/…/avril-lavigne-opens-her-struggle-12…

Habár Avril optimista felépülését illetően, sajnos egy jelenlegi tanulmány a John Hopkins Egyetemen megerősítette, hogy a betegek 63%-a a kezelések után is tüneteket tapasztal.
http://journals.plos.org/plosone/article

rs_634x845-150401052608-634.avril-lavigne-people-jr-4115.jpg

http://uk.eonline.com/news/641764/avril-lavigne-diagnosed-with-lyme-disease-i-was-bedridden-for-five-months-and-i-thought-i-was-dying?cmpid=sn-111021-facebook-na-eonline

Avril Lavigne-t lyme-kórral diagnosztizálták "5 hónapig tulajdonképpen ágyban feküdtem" és "azt hittem meg fogok halni"-

Előző év októberében Avril Las Vegasba érkezett, hogy megünnepelje 30. születésnapját. Avril nem volt éppen jó passzban "Alig tudtam enni, és amikor a medencéhez mentünk, ott kellett hagynom a többieket és lefeküdnöm" - letargikusnak és a fejét furcsának érezte egy ideje. "A barátaim kérdezték, hogy mi bajod"? De egyszerüen nem tudtam.

Nemsokkal később Lavigne-t a lyme-kór egy súlyos esetével diagnosztizálták.
"Fogalmam sem volt róla, hogy egy bogár csípés ilyet okozhat" "Öt hónapig ágyban feküdtem"
Az énekesnő úgy gondolja, hogy valamikor 2014 tavaszán csíphette meg a kullancs.

A People magazin ápr.13-i számában elmondja az énekesnő, hónapokig tartott a felépülés ontarioi otthonában. Ezt az időt családjával töltötte, filmeket nézett és a rajongóival levelezett a közösségi oldalakon. Férje Chad Kroeger (a Nickelback énekese), a Nickelback turné szüneteiben szintén meglátogatta Avrilt, és anyukája is hozzáköltözött egy időre, hogy gondoskodjon lányáról. "Voltak olyan idők hogy még zuhanyozni sem tudtam egy egész hétig, mert alig tudtam felállni és egyáltalán állni. Úgy éreztem mintha valami kiszívta volna belőlem az életet."

"Úgy éreztem, hogy nem tudok lélegezni, nem tudok beszélni és mozdulni sem tudok. Azt hittem haldoklom."

Lavigne igyekezett egészségügyi állapotát titokban tartani, de egy rajongójának megnyílt a Twitteren. "Egy rajongómnak említettem hogy nem vagyok jól. A jobbulást kívánó üzenetek és videók egyszerüen nagyon meghatottak. Az ágyban fekve ezeket nézegettem és olvastam, és nagyon sírtam, mert úgy éreztem hogy szeretnek az emberek."

Jelenleg úgy érzi, hogy 80%-kal jobban van. "Ez egy figyelmeztető jel volt számomra, mostantól egyszerüen csak szeretném élvezni az életet."

A People Magazin 2015. áprilisi számából

Avril Lavigne Opens Up About Lyme Disease Diagnosis

Lavigne azt mondja, hogy teljesen megváltoztatta az étkezési szokásait, a sportolási szokásaival együtt, teljesen kizárta étrendjéből a cukrot, glutént és minden nap próbál sétálni vagy úszni, valamint meditál és jógázik. Úgy gondolja, jelenleg 80%-ban gyógyult.

"Soha nem tudtam még annyira biztosan, hogy mit akarok az életben: egészséget, családot, szeretetet és boldogságot." Mostmár tulajdonképpen hálás azért, hogy szembe kellett néznie a legrosszabb dologgal eddigi életében.

Interjú Dr. Horowitz-zal April Lavigne betegségével kapcsolatosan:

http://www.people.com/people/videos/0,,20912382,00.html

"Harcolnom kellett" -"Több orvos is azt mondta dilis vagyok és nem akartak tesztet csinálni. Mindennek nekem kellett utánanéznem."

"I had to fight,” Lavigne told the magazine. "I had doctors tell me I was crazy and they didn’t want to test me. I had to learn about it completely on my own.”

Avril_lavigne_lyme

Te jobban ismered a saját testedet mint bárki más, és tudod azt is, ha valami nincs rendben, még akkor is, ha az orvos azt mondja, hogy semmi komoly. Ilyesmi történt Avril Lavigne-nel is mostanában. A zenész pár napja jelentette be, hogy lyme-kórja van, noha hónapokig tartott, mire diagnózist kapott.

A People-nek adott interjúban azt mondta az énekesnő, hogy tudta már tavaly ilyenkor. hogy valami nincs rendben vele, de az orvosok nem hallgattak rá. A harmint éves énekesnőnek azt mondták, hogy az extrém fáradtsága a hektikus turnéprogramjának köszönhető- azt gondolták, hogy csak fáradt és kiszáradt. Tavaly decemberben még küldött is egy Twitter üzenetet egyik rajongójának annak támogatását kérve, mert betegnek érezte magát.

Amikor nem lett jobban, orvosi teszteket követelt, de az orvosok hezitáltak. Ennek ellenére, ő továbbra is erőltette a témát náluk és végül így derült ki, hogy egy kullancscsípéstől lyme-kórt kapott.

http://www.womenshealthmag.com/health/avril-lavigne-lyme-disease

 

"Mindent élvezni akarok, mert élni jó. És bár az hogy ez megtörtént velem elég nagy szerencsétlenség, de sok pozitív dolog is jött vele. Mindenképpen így próbálom nézni a dolgokat."
Avril azt is elmondta, hogy felelősségének érzi, hogy meséljen a tapasztalatairól. "Beszélnem kell a lyme-kórról" - mondja - "Mert valódi veszély, mert csak egy sima bogárcsípés volt és bárkivel megtörténhetett volna".
"Az embereknek tudniuk kell róla, mert nem igazán van róla szó, és a köztudatban lévő legtöbb információ pedig pontatlan."

HelloMagazine.com

Avril Lavigne interjú:
Kb nyolc hónapig járkált orvostól orvosig, neki is a szokásos szöveget nyomták:
Fáradt, csak dilis (crazy) stb.
Végül talált egy lyme -hoz is értő orvost, így diagnosztizálták.