Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az SM valójában lyme-kór: egy hazugság anatómiája

2015.05.28

Talán az elmúlt száz év legnagyobb orvosi botránya az a tény, hogy már 1911 óta közismert, hogy a Szklerózis multiplexet egy baktérium okozza, és hogy a nagy gyógyszeripar által irányított orvosi szakma mindezt eltitkolta, annak érdekében, hogy még több pénzt hozzon az SM betegek részére eladott tünetcsökkentő szerek tucatja a gyógyszergyárak részére. 1911 óta rengeteg olyan orvosi kutatás zajlott le, amelyek során élő borrelia baktériumot találtak SM-mel diagnosztizált betegek agyában.

Több alkalommal, minimum egy tucat kutató által végzett vizsgálat során, legalább tíz országban, 1911 óta, vagyis az elmúlt száz évben volt erre számos példa. Sok korábbi, de jelenlegi boncolások során is élő lyme spirochétákat találtak elhunyt SM betegek agyában. Még olyan esetekben is, amikor a még élő betegeken végzett nagy számú teszt adott negatív eredményt, később aktív lyme-kór irányában pozitív eredményt kaptak ezeknél a betegeknél boncolás során.

Miért nem tudják sokan mégsem ezt a fontos információt?

  1. Szklerózis multiplex társaságok

 

1.jpg

Minden nyugati országban minimum egy SM társaság müködik. Ezek a társaságok különböző forrásokból több tíz millió dolláros támogatásokat kapnak. Miközben ezekbe a társaságokba igen nagy pénzeket pumpálnak évről évre, az SM társaságok semmit sem tettek az SM betegekért. A társaságok vezetőivel a legrosszabb dolog ami történhetne az az, hogy kiderül, mi is az SM oka.  Ha ismert lenne a betegség oka, akkor gyógymód is lenne vagy legalábbis jobb tünetcsökkentő szereket lehetne gyártani és ezzel fölöslegessé válna a nagy pénzcsináló gépezetükbe Sok SM társaság az SM kutatókkal is együttmüködik, ezeket a kutatókat azonban szintén a gyógyszeripar foglalkoztatja

  1. Nagy gyógyszergyárak

A nagy gyógyszergyárak gyártják az SM tünetcsökkentőket és ők döntik el, hogy mely kutatásokat pénzelnek, támogatnak anyagilag. Milliókat keresnek a tünetcsökkentő gyógyszereken évente, egy gyógymód nagy anyagi veszteség lenne számukra. Többek között azért is, mert erős bizonyíték van arra is, hogy sok más neurológiai betegség hátterében is baktériumok állnak. A nem megfelelő immunválasz miatt az agyban és a gerincvelőben a lassan osztódó spirochéták elszaporodnak majd léziókat okoznak. Sajnos az antibiotikumoknak ellenálló, teszttel nehezen kimutatható baktériumok olyan idegrendszeri tüneteket okoznak, amiket el kell nyomni. A nagy gyógyszergyárak akkor tudnak pénzt keresni, ha az emberek betegek és nem akkor, ha egészségesek.

 

  1. Beteg támogató csoportok

Amint nem a közösség által elfogadott és népszerü véleményt osztod, akkor számkivetett leszel a csoport által melynek tagja vagy, hiszen a csoportdinamika így müködik.

  1. SM szakemberek

Ezek a „szakemberek” igazából csak abban szakemberek, hogy azt csinálják, amit a gyógyszergyárak mondanak nekik. Bizonytalanságban tartják az SM igazi okát. Ennek ellenében kapnak pénzeket a kutatásaikra, valamint különféle jutalmakat, mint pl. exotikus utazásokat. Mindaddig nem lesz gyógymódja az SM-nek, amíg ki nem tör a botrány és amíg nem fejlesztenek ki hatékonyabb, az agyér gáton átjutó antibiotikumokat a mostaniaknál. Jelenleg már húsz éve nem fejlesztettek új antibiotikumot. Amint kiderült, hogy a Minocycline segít az SM tünetein, a gyártója, a Lederle megháromszorozta az árát.

 

A véleményemet talán kicsit túlzónak találhatod, én azonban inkább visszafogottnak gondolom. Nekem nem kell elhinned, hidd el inkább az Alzheimer és Parkinson specialista orvosnak, Dr. Alan B. MacDonaldnak, aki patológusként dolgozik a St. Catherine Orvosi Központban. Ő írta: (published online 10 July 2006 in Volume 67, Issue 4, page 819-832 in Medical Hypotheses)

„Különféle méretü cisztás formák az elhalt agysejteken belül megmagyarázzák a különböző állapotokat: Lewy body (a Parkinson egy formája), ALS spirochétás formája, Alzheimer plakk. A borrelia fertőzés a magyarázata a legkülönfélébb neurodegeneratív betegségeknek, amely állapotok nem magyarázhatóak kizárólag a dugóhúzó alakú formával, annál inkább a gömbölyü, kis, közepes és nagy méretü cisztás formákkal, melyek jól elrejtőznek a szem elől.”

Dr. MacDonald úgy gondolja, hogy a kutatók nagy része ugyan tudja, hogy valami van ott, de bizonyos motivációk miatt elutasítja ezeknek az elismerését és a létezését. Viszont ennél fogva az orvosi tankönyvekbe, orvosi irodalomba a cisztás formák létezése nem kerül be.

2.png

Dr. MacDonald nincs egyedül ezzel a véleményével, a mikrobiológus és borrelia szakértő Tom Grier is osztja nézetét. Ő egyenesen azt állítja, hogy az SM betegség csupán a lyme-kór egy tünete, és önmagában nem egy betegség. Véleménye szerint az orvosi szakma arrogáns, nem törődöm és korrupt:

További előadásaiban elmeséli többek között, hogy miért jönnek vissza sorra a lyme tesztek negatívan – és ez csak egyre rosszabb lesz. Mindez csupán orvosi politika. Az orvosi könyvek szerint a lyme-kór terjedése kullancsok által történik, azonban már bebizonyosodott, hogy a rovarok széles köre is terjeszti a betegséget, és hogy már kimutatták az emberi spermából, vérből, vizeletből és nyálból is. Ez jól megmagyarázza, hogy az SM betegség miért mutat családi halmozódást. A fertőzést el lehet kapni ágyi poloskától, légyfajtáktól, szúnyogtól, szexuális kapcsolat útján, de még szimpla csókolózás útján is, bár ez kisebb mértékben fertőz, mint egy kullancscsípés maga. Az orvosi kutatások kimutatták azt is, hogy amíg valaki antibiotikum kúrát kap, az emberről emberre történő fertőződés valószinütlen.

 

Dr. Frederik Barkhof egy SM kutató, akinek kutatásait a gyógyszergyárak is támogatják.

Az ő előadásait használják a megye radiológusainak oktatására, mely szerint:

3.png

Ha egy páciensnél SM-et gyanítunk és az MRI vizsgálat ezt alátámasztja, akkor nem ajánlott más „nem megszokott” diagnózist fontolóra venni a differenciál diagnózis során. (Vagyis, ha egy páciens SM gyanús és az MRI ezt alátámasztani látszik, akkor nem kell más eshetőségeket fontolóra venned, mint szóbajöhető diagnózist, mint pl. Lyme-kór vagy neuro SLE (Lupus) a differenciáldiagnózis során, mert ezek egyáltalán nem gyakoriak. Ezeket a diagnózisokat csak akkor éri meg említeni, ha más egyéb klinikai leletek is alátámasztják azt).

A radiológusok tulajdonképpen utasítva vannak, hogy soha ne legyen ellenvéleményük, ha az SM gyanú felmerül. Tehát ha az orvos azt állítja, hogy „szerintem ennek SM-nek kell lennie”, akkor a radiológusnak inkább hallgatnia kell és egyetértenie, még akkor ha ő azt gondolja, hogy ez lyme-kór. Így később, ha mégis kiderül, hogy lyme-kór a helyes diagnózis, akkor az orvos azt mondhatja: „De a radiológus szerint is SM volt”. Ennek eredményeként a lyme-kór mint az SM kiváltó oka, továbbra is tagadva van, alátámasztva azt a teóriát, hogy „az SM szerü tüneteket okozó lyme ritka, ezért soha ne diagnosztizáld okként a lyme-kórt”. Mostanra már tudjuk, hogy például Hollandiában ez nemzeti politika, miszerint a radiológusok hallgatnak saját Lyme neuroborreliózis diagnózisukról, hiszen az utasítás SM. Gyakran az infektológus orvos az aki kiadja ezt az utasítást. Az infektológus a kórháza javaslatára SM-et „gyanít”,  a kórházat pedig szerződés köti a biztosítókhoz és ezáltal az SM gyanúhoz. Hogy ez a biztosító már magán vagy állami az már nem lényeges, hiszen mindkettő „tanácsadó bizottságok” által irányított, melyeket a nagy gyógyszergyárak befolyásolnak és irányítanak.

Az aktuális kutatások minden esetben spirochétákat találnak az SM betegek agyában. Kivéve akkor, ha ezeket a kutatásokat olyan cégek finanszírozzák, akik SM és más neurológiai tünetcsökkentőket adnak el. 25 olyan tanulmányt és kutatást találtunk, ahol lyme baktériumokat találtak SM betegek agyában.. Húsz ilyen cikket felsorolunk, a maradék öt legfrissebbet pedig letölthető PDF formátumban adunk meg. (az eredeti linknél)

A modern nyugati orvosi világ gépezetében nem igazán érdekel senkit az orvostudomány. Minden figyelem a nagy gyógyszergyártók profitjára irányul. Az igazság az, hogy a nyugati orvosokat nem igazán érdekli a szakmájuk és a beteg jólléte, és még ha érdekli is őket, akkor sem képesek arra, hogy ne nyelje be őket ez a hatalmas gépezet. Ha ellenállnak, akkor úgy járnak mint néhány lázadó orvos, akiket elnyom a rendszer.

Emberek milliói szenvednek SM-ben, mely lassan rombolja a központi idegrendszert. És ez még a szerencsésebb eset. Mert a betegség gyorsan meg is ölhet valakit. A tény, hogy ez a szenvedés teljesen megelőzhető lenne, és hogy ezt szándékosan elhallgatják és 10 évtizeden keresztül figyelmen kívül hagyták egy olyan botrányos helyzetet eredményez, amely miatt érdemes lenne az orvostársadalom sérthetetlen és védelmet élvező helyzetét átgondolni.

Forrás:
http://owndoc.com/…/multiple-sclerosis-is-lyme-disease-ana…/

Többek között ezeket a tanulmányokat használták fel a cikk írásához:

1911 Buzzard E F Spirochetes in M.S. Lancet 11:98 1911
1913 Bullock W E (now Gye) MS agent in Rabbits Lancet 1185 1913
1917 Steiner Spirochetes The Cause of MS. Med Kiln
1918 Simmering Spirochetes in MS by Darkfield Micro
1918 Steiner G. Guinea Pig Inoculation with MS infectious agent from Human
1919 Steiner MS Agent Inoculation into Monkeys
1921 Gye F. MS Agent In Rabbits Brain 14:213
1922 Kaberlah MS Agent In Rabbits. Deutch Med Works
1922 Sicard MS Spirochetes in Animal Model. Rev Neurol
1922 Stepanopoulo Spirochetes in the CSF of MS Patients
1923 Schlossman MS Agent in Animal Model. Rev Neuro
1924 Blacklock MS Agent in Animals. Journal of Path and Bac
1927 Wilson The Rat as A Carrier of MS. British Med Journal
1927 Steiner G Understanding the Pathogenesis of MS
1928 Steiner Spirochetes in the Human Brain of MS Patients
1932 Rogers, Helen J. The question of silver cells as proof of the spirochetal theory of disseminated sclerosis. J. Neurol and Psychopathol. 13:50, 1932
1933 Simons Spirochetes in the CSF of MS Patients
1939 Hassin Spirochete-like formations in MS
1948 Adams Spirochetes within the Ventricle Fluid of Monkeys Inoculated from Human MS
1952 Steiner Acute Plaques in MS and The Pathogenic Role of Spirochetes as the Etiological Factor. Journal of Neuropathology Exp Med 11: No 4:343
1954 Steiner Morphology of Spirochaeta Myelophthora (Myelin Loving). MS Journal of Neuropathology and Exp Neurol 11:4 343
1954 Steiner G. Acute plaques in M.S., their pathogenetic significance and the role of spirochetes as the etiological factor. J. Neuropath. and Exp. Neur. 11:no 4:343, 1954
1957 Ichelson R. Cultivation of Spirochetes from Spinal Fluids of MS Cases with Negative Controls. Procl. Soc. Exp. Biol Med 70:411
1986 Gay D Dick G Is multiple sclerosis caused by an oral spirochaete? Lancet (1986 Jul 12) 2(8498):75-7
1988 Marshall V Multiple sclerosis is a chronic central nervous system infection by a spirochetal agent. Med Hypotheses (1988 Feb) 25(2):89-92
1986 (USA): Relapsing fever/Lyme disease – Multiple sclerosis. Medical Hypotheses, volume 21, issue 3, pages 335-343
2000 (Poland): Lyme borreliosis and Multiple sclerosis: Any Connection? A Seroepidemic study. Ann Agric Environ Med. issue 7, 141-143
2001 (Norway): Association between Multiple sclerosis and Cystic Structures in Cerebrospinal Fluid. Infect 29:315
2004 (Switzerland): Chronic Lyme borreliosis at the root of Multiple sclerosis – is a cure with antibiotics attainable?
2009 (Romania): Controversies in late Neuroborreliosis and Multiple sclerosis – case series

Támogató csoport a Facebookon lyme betegeknek, csatlakozás előtt olvasd el a szabályzatot:

https://www.facebook.com/groups/605120876289803/866015093533712/?notif_t=like&notif_id=1477488441453527