Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amikor az ALS valójában lyme-kór 2.

2015.03.20

Dr. Martz, aki legyőzte saját halálos ítéletét az antibiotikus (lyme) kezeléssel

Dr. David Martz igazi rock sztár a lyme betegek körében.
Egész életében egészséges volt és sikeres orvosként dolgozott 30 éven keresztül, míg 2003-ban furcsa tüneteket kezdett el észlelni magán. Először súlyos fáradtságot, majd izomfájdalmakat testszerte. Rövid idő után már arra is képtelen volt, hogy felkeljen az ágyból. Ahogy az állapota rohamosan romlani kezdett, az orvosa közölte a végzetes diagnózist: ALS. Azt mondták semmi sem állíthatja meg a fizikai hanyatlását és hogy két éven belül halott lesz.

De az események más irányba haladtak. Ahogy egészségi állapota zuhanásba kezdett, Martz kapcsolatba lépett egy lyme specialista orvossal, aki erős, hosszú távú antibiotikumokat írt fel neki. A hazárdjáték eredményes lett, és 2004 végére Martz új embernek érezte magát. Az orvos aki ALS-sel diganosztizálta, ekkor kijelentette, hogy a betegsége tökétletesen elmúlt.

Martz a következő két és fél évet egy projektnek szentelte, melyben 90 ALS betegnek hosszú távú antibiotikum kezelést adott, és 15%-uknál lényeges javulást tapasztalt. Több mint 800 krónikus lyme beteget is ugyanígy kezelt, jó eredménnyel és minimális mellékhatásokkal. Ezt a kutatómunkáját jelenleg tervezi publikálni.

Martz jelenleg a Nemzetközi Lyme és ehhez kapcsolódó betegségek Társaságának elnöke.

(A cikk 2011-es).

http://lymedisease.org/news/touchedbylyme/372.html